Vážení klienti,
pokud by nastal problem s vaší objednávkou přes náš
e shop, můžete poslat svou objednávku přes naši mailovou adresu:
info@tichavina.cz. Děkujeme
Mâcon
Vinařství Domaine de la Saraziniere
Otec a syn Phillippe a Guilliaume Trebignaut jsou vinaři, jejichž hlavním cílem je vyrábět vína, která nesou charakteristiku vinice. Jejich vinařská filozofie znamená co nejmenší intervenci vinaře a důraz na terroir a ročník.
Vinařství leží v obci Bussiéres, jedné z apelací Mâcon-Villages. Založil jej v roce 1926 Claude Siegneuret a díky tomu některé keře Chardonnay dnes jsou přes 80 let staré. V této apelaci je převážně jílovo-vápencové podloží, které dává bílým vínům výraznou mineralitu a červené odrůdě Gamay typicky burgundský charakter (na rozdíl od Gamay z oblasti Beaujolais, které je převážně žulové podloží).
I když nejsou certifikovanými organickými vinaři, otec a syn Trebignautovi věří v přirozenou, „živou“ půdu bez chemických hnojiv. K tomu patří ruční sběr, fermentace s přirozenými kvasinkami, sudové zrání bez síry a lahvování jen s minimálním množstvím siřičitanů. Díky tomu vznikají jasně profilovaná, čistá vína s charakterem místního terroir.
Mâcon Bussiéres Blanc - Le Pavillon
Spojení dvou vinic s jižní polohou na tvrdém vápenci. Jedna vinice má keře staré 70 let zatímco druhá 15. Nezávisle na ročníku tyto vinice vždy dávají vína s typickou mineralitou. Zrání na nerezu.
Mâcon Bussiéres Blanc – Vieilles Vignes - Cuvée Claude Seigneuret
Toto cuvée vvzniká na 4 samostatných vinicích s jižní expozicí založených v roce 1926 Claudem Seigneuretem (proto Vieilles Vignes – staré keře) . Kvašení a zrání probíhá v burgundských sudech, 10% nových a zbytek 1-8 let starých. Má výraznou mineralitu díky vápencovému podloží a stáří keřů. Kvašení na sudech podporuje ovocnatost, vína jsou elegantní a zakulacená. Velký potenciál lahvového zrání.
Mâcon Serriéres Rouge – Les Monterrains
Jižní svah, vápencovo-jílovité podloží, keře 40+ let, krátká macerace, aby vína byla svěží a nepříliš složitá. V chuti tmavé ovoce a energie mladého vína.