Přihlášení do Eshopu

KONTAKTY

Riesling & Co.
U Nikolajky 9 (ve dvoře)
Praha 5 - Smíchov

Objednávky:
Email: info@tichavina.cz
nebo
tel.: +420 777 768 631

Degustace:
Email: info@tichavina.cz
nebo
tel.: +420 777 768 631
tel.: +420 777 768 633

Eshop: eshop.tichavina.cz

PRODEJNÍ DOBA

Objednávky vyřizujeme prostřednictvím e-shopu, e-mailu nebo telefonicky.

Objednaná vína si můžete vyzvednout, po předchozí domluvě mailem info@tichavina.cz nebo telefonicky 777 768 631, v našem skladu U Nikolajky 9, Praha 5-Smíchov nebo vám je v Praze doveze kurýr, mimo Prahu Česká pošta

Fotky z degustací a cest za vínem

alsasko_7_20171028_1948892848.jpg

Vážení klienti a přátelé,

krásné léto se přehouplo a blíží se ke svému konci a my vám chceme zase trochu připomenout naše vína, která

dobře znáte a která vás určitě potěší v nadcházejících  podzimních dnech.

Zároveň vás chceme upozornit na pár burgundských  vinařů, jejiž vína postupně

doprodáváme a máme od nich už jen pár posledních lahví.!!!!!!

Tak jsou to predevším úžasná vína Trapetů od kterých už máme tyto

poslední lahve a to :

Gevry - Chambertin 2011  990,-                        7 lahví

Gevrey-Chambertin 2007  880,-                     10 lahví

a Gevrey-Chambertin 1er Cru 2008 "Petite Chapelle"  1 700,-    9 lahví

 Remi Jobard

Mersault Narvaux 2011 blanc      990,-      4 lahve

 Jean Bouley

Volnay "Clos de la Cave"2011     950 ,-      8 lahví

 

a zároveň přikládáme i současný přehled naších vín, ( najdete na přední straně web.stranky),

která  dobře znáte a která krásně dozrávají, takže nahlédněte, objednejte, jsme vam plne k dispozici.

 

 

Domaine de la Sraziniere

Vinařství Domaine de la Saraziniere

Otec a syn Phillippe a Guilliaume Trebignaut jsou vinaři, jejichž hlavním cílem je vyrábět vína, která nesou charakteristiku vinice. Jejich vinařská filozofie znamená co nejmenší intervenci vinaře a důraz na terroir a ročník.

Vinařství leží v obci Bussiéres, jedné z apelací Mâcon-Villages. Založil jej v roce 1926 Claude Siegneuret a díky tomu některé keře Chardonnay dnes jsou přes 80 let staré. V této apelaci je převážně jílovo-vápencové podloží, které dává bílým vínům výraznou mineralitu a červené odrůdě Gamay typicky burgundský charakter (na rozdíl od Gamay z oblasti Beaujolais, které je převážně žulové podloží).

I když nejsou certifikovanými organickými vinaři, otec a syn Trebignautovi věří v přirozenou, „živou“ půdu bez chemických hnojiv. K tomu patří ruční sběr, fermentace s přirozenými kvasinkami, sudové zrání bez síry a lahvování jen s minimálním množstvím siřičitanů. Díky tomu vznikají jasně profilovaná, čistá vína s charakterem místního terroir.

 

Mâcon Bussiéres Blanc - Le Pavillon

Spojení dvou vinic s jižní polohou na tvrdém vápenci. Jedna vinice má keře staré 70 let zatímco druhá 15. Nezávisle na ročníku tyto vinice vždy dávají vína s typickou mineralitou. Zrání na nerezu.

 

Mâcon Bussiéres Blanc – Vieilles Vignes - Cuvée Claude Seigneuret

Toto cuvée vvzniká na 4 samostatných vinicích s jižní expozicí založených v roce 1926 Claudem Seigneuretem (proto Vieilles Vignes – staré keře) . Kvašení a zrání probíhá v burgundských sudech, 10% nových  a zbytek 1-8 let starých. Má výraznou mineralitu díky vápencovému podloží a stáří keřů. Kvašení na sudech podporuje ovocnatost, vína jsou elegantní a zakulacená. Velký potenciál lahvového zrání.

 

 

Mâcon Serriéres Rouge – Les Monterrains

Jižní svah, vápencovo-jílovité podloží, keře 40+ let, krátká macerace, aby vína byla svěží a nepříliš složitá. V chuti tmavé ovoce a energie mladého vína.